Basisschool Wereldwijs in Houten wekt zelf zonnestroom op

03/04/2019 - Basisschool Wereldwijs in Houten heeft op 2 april 63 zonnepanelen op het dak van hun school in gebruik genomen. De zonnepanelen werden mede mogelijk gemaakt door de CO2 Bank Utrecht. De CO2 Bank ondersteunde Stichting Fluenta (gebouwbeheer) in het proces dat voorafging aan de plaatsing van de zonnepanelen.

René Tips, directeur Wereldwijs, vindt het belangrijk dat hij met zijn school op deze manier ook zijn bijdrage levert aan het tegengaan van klimaatverandering. Zonnepanelen plaatsen was voor hem een logische stap. Zo geeft de school ook het goede voorbeeld aan de kinderen, die het belang van duurzaam gedrag meekrijgen.

Stichting Fluenta kreeg ondersteuning van de CO2 Bank Utrecht. Deze stichting adviseerde de schoolleiding in het proces dat vooraf ging aan de plaatsing. Zo konden de juiste partijen benaderd worden, offertes beoordeeld en subsidies aangevraagd worden.

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuws

Basisschool Wereldwijs in Houten heeft op 2 april 63 zonnepanelen in gebruik genomen. Mede mogelijk gemaakt door de CO2 Bank Utrecht!
Lees verder >

CO2 Calculator

Wilt u weten hoeveel CO2 u uitstoot met een bepaalde activiteit? Bereken het dan met de CO2 Calculator! Of neem contact op.