Leerlingen SBO De Brug verwelkomen zonnepanelen

17/07/2014 - Op 15 juli zijn onder grote belangstelling de 80 gloednieuwe zonnepanelen op het dak van christelijke basisschool De Brug in Vianen officieel onthuld. De panelen werden mede mogelijk gemaakt door de CO2 Bank Utrecht, waar bedrijven hun uitstoot van het broeikasgas CO2 compenseren door te investeren in schone energie en energiebesparing – binnen de provincie Utrecht.

Op een schoolplein vol enthousiaste kinderen en ouders droeg Jaap Rodenburg (CO2 Bank Utrecht) de zonnepanelen officieel over aan schooldirecteur Otto Daniëls. Cora de Groot van wegenbouwer Mourik Groot-Ammers BV, dat de zonnepanelen mede mogelijk maakte en zo de CO2-uitstoot compenseert van werkzaamheden aan de N237, kreeg een certificaat met daarop de hoeveelheid gecompenseerde CO2.

Ludiek zonnebeeld

Vervolgens beeldden de kinderen op het plein op ludieke wijze de zon uit, wat van bovanaf in beeld werd gebracht. Robin Berg van LomboXnet, dat de zonnepanelen mede financierde en installeerde, gaf nog uitleg over de unieke opstelling van de zonnepanelen (oost-west in plaats van zuid). En als klap op de vuurpijl mocht een groepje leerlingen een rondje meerijden in Robins elektrische Tesla Model S.

Hierna volgenden nog de onthulling van een nieuw klimtoestel en van het nieuwe logo van de school. Tot slot gingen de leerlingen naar hun groepen om spelletjes te doen rond het thema energie.

Veel aandacht van de pers

Het evenement trok veel aandacht: er verschenen artikelen in o.a. De Telegraaf, Trouw, AD en Cobouw, en ook RTV Utrecht had een reportage (U Vandaag, vanaf de 14e minuut)..

Sportclubs gezocht met energiewensen!

De stichting CO2 Bank Utrecht brengt vraag en aanbod van regionale klimaatcompensatie bij elkaar. Dit is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Zij maakt zich er sterk voor dat CO2-afspraken in Nederland en de EU aangescherpt worden en klimaatdoelen gehaald. Na de scholen zijn nu sportclubs aan de beurt. Zij kunnen zich melden op www.co2bank-utrecht.nl als zij ondersteuning en financiering zoeken voor projecten rond energiebesparing en/of duurzame energie.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuws

08/10/2021 - De CO2 Bank stopt in de huidige vorm eind dit jaar. Hij zal opgaan in het landelijke Platform CO2 Neutraal.
Lees verder >

CO2 Calculator

Wilt u weten hoeveel CO2 u uitstoot met een bepaalde activiteit? Bereken het dan met de CO2 Calculator! Of neem contact op.